Broken Twin

Billede

I dag udkommer debutalbummet fra Majke Voss Romme, en nordjysk pige på 24, der er blevet signet af et af de større pladeselskaber, Anti-, der også huser Tom Waits, til udgivelse over ca. hele verden. Hendes kunstnernavn er “Broken Twin”; et navn, der betegner en helhed og en brudthed, som også går igen i hendes musikalske udtryk.

Da jeg var yngre var der ikke noget, der hed “emo”. Til gengæld var der en del teenagere, der hver søndag aften lyttede til Det Elektriske Barometer, hvor den såkaldte ‘alternative’ musik trivedes i høj grad. Det var herfra kunstnere som Nirvana og Tori Amos brød ud i P3 og fik større eksponering. Det var musik til de blå timer; musik der talte til de mere humørsyge af os på den der måde, kun musik kan gøre det. 

Broken Twin’s “May” kunne have haft et smukt liv der. Det er en fin, atmosfærisk plade, der leder tankerne hen på efterårsaftener. I sine intime arrangementer, der er holdt ganske enkelt med lidt piano, lidt stryg og lidt streng, folder Rommes udtryksfulde stemme sig ud. Hendes stemme bringer mindelser om Cat Power og Beth Gibbons, musikken minder om Efterklang og Stina Nordenstam og benævnte Gibbons’ samarbejde med Rustin’ Man, og Romme dyrker det samme minimalistiske udtryk som også en Agnes Obel har gjort til folkeeje. Men hvor Obels sange er udadvendte popperler, vender Broken Twins univers indad. Der er ikke en legesyg, men en meditativ, eftertænksom klang i både tekst og lydbilledet, som en skyhed, der bringer minder om Josephine Klougarts stakkerede prosa og natlige cykelture gennem regnfulde skove. På forunderlig vis bliver Broken Twins plade både varm og kølig; måske fordi der både levnes plads til mørket og de lyse sange. 

Jeg kan ikke andet end at anbefale “May” – det kunne gå hen og blive en af årets bedste plader, faktisk. Hypen holder hundrede.

Reklamer

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s