Skyklapper

Det har været interessant at se hvordan Akkaris nye bekendelsesskrift af en bog er blevet modtaget. Gamle allierede, typisk på venstrefløjen, slår sig i tøjret over Akkaris artige afsløringer af en række imamers slette hensigter under Muhammed-krisen. Imens har en lang række på den politiske højrefløj taget imod Akkaris skriftemål med mere end blot tilgivelse, men også klapsalver og noget, der næsten minder om jubel.

Jeg skal ikke gøre mig klog på hvad Akkari mon havde forestillet sig. Der er tale om en mand, der har været notorisk vanskelig at stole på, og som har været undervejs med sig selv, sin tro og sit demokratiske sindelag. I sin “coming of age” fortælling ofrer han sin ungdoms nidkærhed på demokratismens alter, og det er der utvivlsomt meget godt i at gøre. Men hvad skal vi så ellers lære?

De politiske fløje står ubevægede tilbage. Akkari spændes for den vogn, han passer ind i i dag, det være sig om han skal “undskylde overfor muslimer”, som SFs Özlem Cekic forstår det, eller om det drejer sig om at få taget fotos med Trykkefrihedsselskabets tidligere formand Lars Hedegaard. Akkari har muligvis noget vigtigt at fortælle os om de skyklapper, man kan få på når man bliver ideologisk skolet i en ekstrem grad – men det er forstemmende at se de politiske fløje netop bruge ham som en skyklap.

Reklamer

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s