21. december

“Jeg vidste det. Det går altid helt galt lige omkring d. 20.” sagde Simon da Ellen grådkvalt forsøgte at forklare ham hvor overvældende livet og julen og alting nu pludselig var. Johannes havde ret. Det hele var en dum historie – både Maria og barnet og hele ideen med at flytte til Melflinge. Som ikke det havde været nok havde en udiplomatisk mand fra A-kassen ringet og skældt Ellen ud over noget, hun ikke helt forstod hun havde gjort galt. Hun var arbejdsløs, dømt til en svedig jul foran et komfur i en obskur landsby på Vestfyn. Og Simon havde også sit at se til. Der var to begravelser inden jul – og Holger Graver havde tildelt Simon et regulært møgfald for at skulle hamre hul på jorden  i al frosten – der var en juleafslutning for nogle dagplejere, og så alle prædikenerne til juledagene.

Ellen havde fået besøgt Karen i Odense, hun havde skaffet en and, kartofler, rødkål og andre af de ting, der skal til for at det kan blive jul. Hun traf en hurtig beslutning om at købe småkager i stedet for at bage selv, og det hele løb pludselig op. På vej hjem købte hun i forvirringen et juletræ, så nu havde de to. Den lille folkevogn formeligt bugnede af varer, gaver, ting og sager, og selvom Ellen normalt nød at gå i butikker, så var det ikke særlig rart denne gang. “Skal vi ikke tage noget med?” havde Simons mor spurgt i telefonen, men Ellen vidste at hun bare spurgte for at være flink, og at det rigtige svar var en venlig afvisning. Så selvfølgelig gav hun en venlig afvisning.

Nu sad hun og kiggede ud på Melflinge igen. Der var måske yndigt på Vestfyn, og Karen havde også været glad for hendes besøg. Anden lå til optøning som den skulle; der var købt ind og det hele var nok fint nok. Alligevel følte Ellen ikke længere at det var jul i hendes hjerte. Hun så nyhedsspeakerne i tv blive mere muntre, hun observerede reklamerne og juleshowene og “Last Christmas I gave you my heart”, men det trængte ikke rigtig ind. Julen så ud til at blive ujul.

Reklamer

En tanke omkring “21. december

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s