19. december

De havde kun været en enkel gang i Ikea siden de ankom til præstegården, og Ellen synes ærlig talt at huset var lidt tomt. Så de havde valgt et kæmpe juletræ for ligesom at kompensere for stuens ufrivillige askese. Ellen havde besluttet, at træet skulle indenfor samme dag, de hentede det – og det blev så den 4. søndag i advent. Elisesminde havde et juletræssalg – og på vej derud kørte de forbi to andre gårde, der solgte juletræer. Det var som om kræmmergenet rigtig kom op i de lokale her i julen. Det var nu både hyggeligt og lokalt og sådan.

Da de pyntede træet slog det dem at de ikke have taget højde for at deres normale juletræ på Nørrebro kunne stå i en potteplante. Der var ikke ret meget pænt, og træet så både meget sundt og grønt og lidt trist ud på en gang. Simon lo og gik ud for at lave mad, men det stak Ellen lidt i hjertet. Hun havde ikke noget arbejde – endnu. Hun sendte nogle ansøgninger rundt, men der skete ikke noget. Inden længe ville krybbespillet være overstået, og så sad hun der, præstekone, arbejdsløs og fremmed. Tanken om at drikke kaffe med Karen hver dag gjorde hende svimmel.

Hun savnede København. Hun turde næsten ikke tænke tanken, men hun savnede storbyen. Julelysene, veninderne i nærheden, mulighederne. Savnede at se flyene over Kastrup eller tage en metro eller en bus et sted hen. Fornemmelsen af at bo i en by, der var større og stadig havde ting at overraske hende med. Melflinge føltes så fattig. Hun synes, hun prøvede at passe ind. Men i dag gik det ikke rigtig.

Hun havde ikke lyst til at Simon skulle se hun var ked af det. Han var så glad for sit. Glædede sig til julegudstjenesterne og brugte lang tid på at forberede sig til prædikener og ting. Men hvad med Ellen? Var hun dømt til altid at være sådan en, der bare fulgte med?

Reklamer

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s