17. december

Der var en karnap i præstegården som vente ud mod haven og markerne og væk fra vejen. Det var såmænd hyggeligt nok at sidde og kigge ud på Melflinge, at se lyset i Karens vinduer og sådan fornemme at der trods den sparsomme bebyggelse var liv derude, men Ellen og Simon holdt meget af at sidde om aftenen ved karnappen med en kop the. Måske en avis eller en bog. Måske bare sidde i stilheden lidt.

Ellen havde haft en vidunderlig dag. Hun havde mødtes med børnene igen i forsamlingshuset. De havde været motiverede, næsten glade og måske nok lidt opstemte over den kommende juleferie. Ellen havde skrevet et enkelt manuskript – hun havde forsøgt at ramme en poetisk tone, der ikke var patetisk – som havde visse teologiske hip til Marias moderhjerte, og som rummede en ægte forundring – alt sammen uden at være overbroderet, og skulle hun sige det selv var det lykkedes meget godt. De øvede stykket sammen tre gange. Ellen var instruktør og fortæller – en opgave, hun håbede Simon ville overtage – og det var gået helt, helt fint. Nærmest nådigt.

Hun var som fløjet hjem over den hvide sne, som så småt havde lagt sig insisterende over byen. Den bragte med sig en sagtmodig glæde eller en barnlig fryd, som Ellen ikke mindedes hun havde følt noget til siden hun var barn. Hun smed jakken i køkkenet og gik fluks i gang med at rulle dej til brunkager, og selvom dejen retteligen skulle hvile i længere tid i køleskabet havde hun alligevel bagt en halv rulle. Og nu sad de der, Melflinges præstepar, og kiggede ud i det mørke ingenting og glædede sig så småt over det, der var deres liv. Som en anden wasabi-pasta havde Trines besøg renset deres ganer og hjerner for den sarkasme med hvilken de havde forstået den landsby, der nu var deres. Vist var der ting at grine af i Melflinge, og vist var Karens platter usigeligt grimme – men det var dog her, de hørte hjemme.

“Jeg elsker dig”, hviskede Simon i mørket. Og Ellen kyssede ham lige midt på munden.

Reklamer

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s