13. december

Ellen havde nok ikke et sekund overvejet det der med Lucia, hvis ikke det havde været for Camilla Pedersens mor. Der var to huse på Falkevej hvor der stod ‘Pedersen’ på døren. Det ene havde en forhave fyldt med nisser, og en vred hund, der gøede af hende. I det andet kunne hun skimte en bamse igennem et vindue, og hun besluttede at her måtte der nok bo et barn, og hun havde ret. Camilla Pedersens mor åbnede døren med det samme – en spinkel kvinde med trætte øjne og affarvet hår, der ikke så ud til at være meget ældre end Ellen selv. Måske endda yngre. Ellen fik lidt stammende præsenteret sig selv og sit formål – hun nævnte ikke Johannes ved navn, men sagde at han var “en af Camillas kammerater”, men Ellen kunne ikke i kvindens ansigt spore nogen respons. Var hun glad? Beæret? Irriteret over at Ellen sådan kom og tilbød hendes datter en rolle i krybbespillet?

Hun sukkede, Camilla Pedersens mor. “Jeg ved ikke hvorfor min datter altid bliver rodet ind i de her ting. Hun var brud i dag i skolen. Og nu jomfru Maria? Vi går ikke engang i kirke. Og jeg aner ikke hvorfra Maria hun tror på Gud. Jeg tror ikke på Gud. Tror du selv på Gud?” De mange spørgsmål var overvældende, og Ellen forsøgte at forklare noget med, at ‘kultur til jul’, og ‘hyggelige aktiviteter for børnene i byen’, og naturligvis ‘tradition’. “Ok,” sukkede Camilla Pedersens mor træt, som for at lukke munden på Ellen. Ellen var lettet, for hun havde ikke svar på det spørgsmål, der var blevet stillet.

Og det blev resten af dagen siddende i hende. Efter gudstjenesten tog Simon hende med ud til oldfruen på godset, som bød på oksehalesuppe og både var flink og fin og streng på en gang. De talte om juleandagten d. 22., og Ellen smilede pænt og nikkede og fortalte høfligt om det ene og det andet (krybbespillet blev ikke nævnt), men alt hun kunne tænke på var den affarvede kvindes spørgsmål.

Reklamer

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s