10. december

Johannes sad i præstegårdskøkkenet og drak kakao. Drengen kiggede opmærksomt på væggen, hvor pangfarvede plakater og hylder med kogebøger henkastet udstrålede en københavnercool, der føltes lidt malplaceret i det store bondekøkken. Ellen så på ham. Hun var ikke længere i tvivl. Hun skulle lave det krybbespil. Hende og Johannes skulle lave det sammen. Den korte udveksling, de havde haft i krattet – så kort, intens og personlig at den ikke engang er at finde i denne julehistorie – den havde overbevist hende om, at barnet måtte være en budbringer af en slags. En profet.

“Du burde spørge Camilla Pedersen om at være Maria. Hun bor på Falkevej”, sagde profeten og tog en slurk kakao. Ellen skriblede navnet ned. “Hun går i min klasse. Hendes mor tror ikke på Gud, men det gør Camilla.” Ellen havde ikke rigtig overvejet hvor det med “tro på Gud” passede ind i hele krybbespilskabalen, men hun tænkte at Johannes måtte have en pointe. “Så kan jeg spørge min ven Aksel om at være Josef. Han bor ude i Pleijendrup, men vi leger tit sammen hjemme hos mig. Hvad mere mangler du?” Han kiggede nysgerrigt på hende, som om hun havde en færdig køreplan for hele stykket – hvornår de skulle øve og hvem der skulle lave kostumer, men sandt at sige vidste hun intet. Hun havde kun læst juleevangeliet – udfra almindelig nysgerrighed og af høflighed overfor Karen og overfor Simon, hendes mand, præsten. At sidde og tale med en fremmed dreng om krybbespillet var på den ene side vældig besynderligt, og på den anden side følte hun at hun havde kastet sig ud i noget vildt, fremmed og spændende.

De aftalte at mødes i forsamlingshuset om mandagen. Ellen ville snakke med Camilla Pedersens forældre, og Johannes ville tage Josef og et par vismænd med. Nu manglede Ellen bare at finde nøglen til forsamlingshuset, snakke med Karen og Holger og, nåh ja, lægge en plan for hvordan krybbespillet skulle være.

Men det var ikke længere et problem. Nu vidste hun præcis hvordan hun ville at det skulle blive.

Reklamer

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s