1. december

Ellen satte sig træt ned, lidt skuffet over at følelsen af at være hjemme ikke havde indfundet sig nu, hvor hun havde båret den sidste flyttekasse ind fra bilen. Bitre, sure svedperler stod på hendes pande, og det var koldt inden for. Hun frøs og svedte på en gang.

De havde besluttet at bære alle kasserne ind i konfirmandlokalet, og så hente dem en ad gangen og tømme dem langsomt ud i det store hus, der var noget mere rummeligt end den gamle 2v på Nørrebro, hvor de havde boet i seks år. At rykke fra Møllegade til Melflinge var på mange måder et meget stort skridt at tage. Menighedsrådsformanden havde også gjort det helt klart for dem, at de ikke skulle regne med at den sydvestfynske landsby kunne tilbyde det samme liv som Nørrebro, men til gengæld noget mere ro.

Jo tak. Der var så tyst i Melflinge. Helt stille. De små, stråtækte huse lå side om side; der var gadekær, busstop og ikke så meget mere. Den nedlagte skole blev nu brugt som dagtilbud for nogle handicappede, der kom kørende i busser fra hele området. Købmanden var også lukket, men Ellen kunne se, at familien, der boede i købmandsforretningen solgte hjemmelavede kranse og puder til kirkegården nu op til jul. For der var jo naturligvis også kirkegården og kirken. Melflinge kirke var som sådan ikke noget særligt; den var hvidkalket og middelalderlig; over alteret var der rester af noget kalkmaleri, men Ellen syntes nu det mest af alt lignede skjolder. Bænkene lignede kirkebænke, altertavlen forestillede vist nok Jesus og nogle disciple på vej til Emmaus – Ellen var ikke sikker og ikke stærk i sin bibelhistorie. Den afdeling skulle Simon ikke overraskende stå for som sognepræst for de 857 sjæle, der boede i Melflinge.

Reklamer

5 tanker omkring “1. december

  1. Ih, hvor er I søde. I ved jo slet ikke hvad der kommer til at ske. Måske brænder Ellen huset af med adventskransen på søndag, og så er det slut!

    • Ha Ha… Jeg vil være inponeret over en sådan slutning – nu er det jo endnu mere spændende – holder julekalenderen helt til jul eller ?…. 🙂

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s