Følg mig

Det var de ord, Jesus sagde til de mænd, der senere hen skulle vise sig at blive disciple og apostle og sådan noget. Han bad dem om, helt fysisk og vældig konkret, at rejse sig, forlade det, de var i gang med – og så gå med ham.
Det første, Jesus bad disse fremmede mænd om, var altså ikke at de skulle tro på ham, men at de skulle følge ham. Gad vide om vi kristne ikke nogle gange glemmer dette med efterfølgelse som det, vi er kaldet til. Vi bliver i vores lutherske tradition tilsagt syndernes forladelse ved troen, og derfor har troen (med rette) en vigtig plads hos os. Selvfølgelig har den det. Af nåde er vi frelst ved tro. Kristus vil ved troen bo i vore hjerter. Tro er bestemt ikke ligegyldigt.
Det er altid vanskeligt at tale om tro. Det kan ofte lyde vældig statisk, men enhver kristen ved, at sådan er det ikke. Troen kan være det område i vores liv, hvor uvejret raser mest tydeligt. Troen kan føles som en ynkelig, slatten snor, der bestemt ikke er meget værd, og det bliver måske endda værre at tale om eller høre andre tillægge troen sin store betydning.
Måske var det derfor Jesus valgte at kalde disciplene til at følge ham. Til – til en begyndelse – at bruge fødderne, følge med og så se og høre hvad han ville lære og vise dem.
Måske skal vi øve os i det. At følge Jesus. At lægge vore egne misforståede og ømme indvendinger om, at vi ikke er klar eller ikke føler os rede til side, og så bare gå efter ham. Se på hans eksempel. Lytte til hvad han siger. Lad vores relation til ham også bestå i det, vi går med vore fødder og hænder, og ikke kun det, vi kognitivt accepterer. Og så bede til at vi hen ad vejen får tillid og tro til at turde følge ham derhen hvor han leder os, f.eks. i den følgende lille bøn, som er en fin lille opvarmning til pinsens forunderlige understregning af Guds tilstedeværelse midt iblandt os.

Jesus
giv mig nåde til
at blive hos Dig
hvor Du er
og følge Dig
hvor Du går
så jeg må se
Din herlighed.

Disciplens bøn af Magnus Malm

Reklamer

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s