Komme dit rige

En måske lidt udemokratisk bøn – hvis altså demokratiet er ens guddom.

Sådan at bede om at et andet rige må komme istedet for det, der er? Det er jo bare ikke et hvilket som helst rige. Det er det rige, der altid skal bestå.

Guds rige er at der ikke mere er nogen synd i os, men at alle vore lemmer, kraft og magt er Gud underlagt i hans tjeneste. At han rent faktisk regerer, og at vi forstår at hans herredømme også gælder os. At vi er medarbejdere på hans mission. Men det her fejler vi i igen & igen. Netop derfor må vi bede Gud om at lade sit rige komme over os. Om at vi må forstå med hjerte og vilje at han regerer, at han er almægtig; at han er Gud.

Derfor må vi også bede ham om hjælp til at være medarbejdere i hans rige. Til at være fredsstiftere og til at få styrke til at vælge at gøre det, der er rigtigt, selvom det strider imod den egoisme, der bor i os.

Reklamer

En tanke omkring “Komme dit rige

  1. Som Dominic Crossan siger, Guds rige eksisterer når Gud, i stedet for Kejseren, regerer. Kejserens værdier er krig, vold, og uretfærdighed–dvs, “fred” på grund af vold. Guds værdier er fred på grund af retfærdighed. Jesus boede i imperiums tidsalder. Vi bor også i imperiums tidsalder. I stedet for Rom, har vi USA. Vi venter stadigvæk for Guds rige, men den kan vi ikke vente på; vi skal leve den, og bygge den med vores liv.

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s