Tilværelsens valgguide

Dedikeret til simon kl.


A – Socialdemokraterne:

Leder: Pigen fra Ishøj, som er fanget i et parti hvor det er en dødssynd at afsløre at man har smag og måske endda tilhører den kreative klasse. Bonus: Føntørrer.

Det går vel egentlig meget godt, gør det ikke? Statsministeren er pt bare lidt for handelsskolekedelig, du ved.

Vist nok var det fint, det han gjorde med udlændingepolitikken og sådan. Irak var vist ikke så godt. Men nu må det vist være nogle andres tur, hvad. Og danskerne har altid stemt A, og det gjorde deres far og farfædre også. Det går man aldrig rigtig forkert i byen med.

Og nåh ja, asylbørnene dér. Og Anker Jørgensen, der lige er fyldt 100 eller noget. Derfor.

Hvis A taber valget: Så vinder vi nok det næste.

Motto: ”Vi kan i hvert fald gøre det samme lige så godt, tror vi.”

B – De Radikale:

Leder: Køligt kalkuleret dame med intellekt og overblik af den type, hvor ordet ”kedelig” er en hædersbevisning. Bonus: Halstørklæde, sponseret af FNs klimapanel.

Det er et åg at være så bevidste om tingenes tilstand som vi er, men vi tager det på os, for indsigt forpligter. Det er i øvrigt også på tide, vi får et menneskeligt ansigt på den danske politik. Det véd vi bare, og de siger det samme nede i EU. Problemet med regeringen er DF; og problemet med dem er bare at de ikke forstår noget om dagens Danmark og den globaliserede verden, men hvad kan man forlange af ufaglærte og folk med en mindre end mellemlang videregående uddannelse, tsk. Det er på tide der kommer visionære og fremadrettede politikere til, som vil en bæredygtig, veluddannet ny samtalekultur, hvor vi har ret.

Hvis B taber valget: Det er altså alt for let at forenkle tingene på den måde.

Motto: ”Vi ved bedre”.

C – De Konservative:

Leder: Smiler skævt til den store guldmedalje og trodser således at hans karisma kan være i en meget lille kop. Bonus: Fladskærmsformede briller for at tiltrække vælgere.

Skatten skal ned. Tihvertifald.

Se, der går Lene. Og Connie.

Eh.

Hvis C taber valget: Connie? Lene?

Motto: ”Gratis slik.”

F – Socialistisk Folkeparti:

Leder: Manden, som er så generøs og large, at hans overskydende ansigtshud kan mætte flere landsbyer i Afrika. Bonus: Der er ekstra hud på halsen, se selv.

Der skal simpelthen andre boller på suppen. Fogh er landets værste statsminister nogensinde, og ministrene og Dansk Folkeparti er med ham noget af det mest afskyelige for både Danmark, miljø, udlændinge, Irak og alting, cirka. Det er på tide at vi rød-grønne overtager velfærdsdebatten. Velfærd er jo kun egoisme når Venstre taler om det.

Hvis F taber valget: Så har vi faktisk vundet.

Motto: ”Æhbæhbuh.”

K – Kristendemokraterne:

Leder: Lotte Heise møder Puk til bedemøde. Bonus: Autentiske lærerrynker.

Vores dagsorden er næsten den samme som Ny Alliances og mindst ligeså god, men vi kom først og peger på en anden statsminister, og desuden vi har Jesus med, men ikke så meget som vi havde ved sidste valg, så derfor kan I godt stemme på os denne gang, okay, vi er faktisk vildt store i Tyskland?

Hvis K taber valget: a) Dødsbo sælges, eller b) Ring til Louise Frevert.

Motto: ”Gud, hvor har vi dog brug for din stemme.”

O – Dansk Folkeparti:

Leder: Madam Skrald. Bonus: Dupond og Dupont. Og ytringsfrihed er håneret, din alliancelort.

Problemet med dette her land er stadigvæk faren fra den kulturradikale ladeport, der har lukket alt for mange muhamedanere ind. De er en trussel mod al danskhed, idet de har en anden kultur og religion, og hvis det er kristne muhamedanere, det drejer sig om, så er de alt for uuddannede og vil bare ikke lade sig integrere i det danske samfund, hvor de lever som snyltere i deres kvindeundertrykkende og familiesammenførte middelalderghettoer.

Dét er virkelig synd for de ældre.

Hvis O taber valget: Det gør vi ikke så længe der stadig bor negere her til lands.

Motto: ”Danmark for danskere over 60.”

V – Venstre:

Leder: Foghbotten. Bonus: Det står i hans grønspættedrejebog at han vinder valget.

Vi har ledet landet siden 2001, og Thor Pedersen siger, at det aldrig har gået bedre. Så kan det vist ikke siges klarere. Men ikke nok med det, vi kan gøre det endnu bedre. Sagt med andre ord: Det går godt, men ikke godt nok; ikke at det betyder at det går dårligt, men det kan gå bedre, eller: Vi kan få det til at gå bedre, i hvert fald bedre end hvad Socialdemokraterne kan, dét skal der ikke herske tvivl om. Selvom vi egentlig er enige med dem i ret mange ting.

I øvrigt er det kommunernes skyld alt sammen.

Hvis V taber valget: Så ånder vi lettet op. (Er faktisk lidt træt.)

Motto: ”Igen og igen og.”

Y – Ny Alliance:

Leder: Den hvideste araber på Frederiksberg. Bonus: Selvbevidst selvfedme forklædt som antijantelov.

Vi er helt anderledes end alle de andre politikere, og vores politik er kendetegnet ved at være helt anderledes end alle de andres. Vores politikere er lækrere end alle de andre politikere, og de har større sugeevne og 100% ny forbedret smag. Vi vil en verden, som er helt anderledes end alle de andre politiske partier vil, og af samme grund ønsker vi at pege på, at den nuværende statsminister bare kan fortsætte.

Hvis Y taber valget: Så holder vi helt sikkert ikke kæft.

Motto: ”Vi tror ikke på julemanden.”

Ø – Enhedslisten:

Leder: * tekst mangler *. Bonus: Slips er magtelitens kapitalistiske uniform; Red/Green trøjer er ikke.

Hvis du har et problem med Asmaa er det bare fordi du er sexist og racist og kapitalist og Claus Hjort Frederiksen. Og det er der alt for meget af i det danske samfund. Vi vil i virkeligheden en solidarisk omstyrtning af demokratiet, men indtil da ser vi sådan lidt harmløst uldtrøjede ud mens vi håber på at kollektivet får en god kålhøst.

Hvis Ø taber valget: Så er det igen Pia Kjærsgaards skyld. Hun stemte jo ikke på os.

Motto: ”USA ud af Nicaragua.”

Blandet – CentrumDemokraterne, Minoritetspartiet, Retsforbundet, Liberalisterne:

Kryds, mangler, mangler.

Reklamer

33 tanker omkring “Tilværelsens valgguide

 1. Pingback: Hvad skal du stemme? « Slow down Idiot, slow down!

 2. Tja, måske er der så alligevel andet end gru og ævl i valgkampen. Og klart det i så fald var at finde på Tilværelsen… Så tak for det da.

 3. Pingback: Så er valget truffet2 « Elocutio

 4. Godt skrevet. Når jeg en dag bliver voksen nok til at vide mere om politik end det jeg bilder mig, så håber jeg at jeg kan lave noget lige så godt…

 5. It is very good listening to the debates going on almost everyday, on how political aspirants try to present and defend their views and platforms, hoping that people who listen to them can be attracted to their speeches and personalities. What a voter can do within these three weeks is simply to listen to her mind and soul who among these running candidates are able to show sincerity or Christian and human values.

 6. Det var skønt at lytte til debatten i aftes. Helle Thorning har lært at debatere fint, rigtig godt. Jeg kan godt lide Margerethe i B parti. Hun er også skønt i hendes møde at forsvare partiets holdning eller platform. Jeg var meget glad for a høre den fra Ø. Hun var rigtigt skønt og tale med sit hjerte. Man kan sige at Pia har charme ved at fortælle om sine meninger. Fogh af V viser stor alvorlighed på sin måde at sige sine holdninger. Den fra KD, kristne demokraterne,(Bodil) var også god. SFs Villy har jeg lyst til at høre mere. Alle sammen gjorde deres bedste.

 7. @Elisabeth: Hvor er det skønt at høre nogen sige noget positivt om politikerne i stedet for bare at svine dem til (som jeg bl.a. selv er slem til at gøre). Tak! 🙂

 8. Hi, NikolajKJ,

  Tak for din respons. Jeg tror på at alle kandidater har noget at bidrage til politik for at have et godt samfund. Alle sammen har noget på hjertet, jeg kalder det lidenskab, og hvis det er brugt til fordel for hele befolkning og udenfor Danmarks grænser, synes jeg at det er skønt.

  Jeg har lyttet til debatten i aften om Det Sidste Ord. Det var godt at høre, hvad hver især i sit parti brænder for. Hvis et samfund mister mulighed for debat om pros and cons, mister samfundet en stærk regering.

  Hyg dig når du stemmer på dine kandidater i morgen. Tak.

 9. Nu er valget slut og arbejdet må gå videre. Jeg håber at debatterne i tre uger har givet et stærkt budskab til regeringen at give mere opmærksomhed på asylpolitik eller flygtninge i asylcentre eller måske om de svageste i samfundet. Selvfølgelig bliver mange andre sager blev diskuteret om. Nu er det på tiden at give ansigt til løfterne. Det er en proces. Vi kan håbe og bede at alle dem som blev valgt til folketinget kan samarbejde godt for et fælles mål.

 10. Jeg har meldt mig syg i dag fra jobbet. Jeg har ondt i maven og ondt i hovedet. Jeg har også dårlig samvittighed med at jeg ikke kan nå, hvad jeg har planlagt at lave i dag for mit job. Men en gang i mellem betragter jeg det et priviligieum at være syg, at kunne lytte til, hvad kroppen siger, at lytte til når kroppen siger, stop og og hvil dig. Jeg har valgt at lytte til min krops grænse i dag og jeg håber på at i morgen kan jeg samle nye krafter.

  Hav en god dag til jer allesammen.

 11. Hi, Frovin,

  Tak for dit ord.

  Jeg skriver for at hilse dig
  Glædelig jul og velsignet nytår.

  Her er en del af sangen jeg vil synge i kirken på mandag(julegudstjeneste)

  ….Let`s sing Merry Christmas
  and a Happy Holiday
  At this season may we never forget
  the love we have for Jesus
  Let it be the one to guide us
  As another New Year starts
  and may the spirit of Christ now
  be always in our hearts.

  Velsignelse til dig og til alle dem du holder af…det er min bøn for dig i dag og i julenat.

  beth

 12. Is it me you have called idiot? Is it because I have tried to be more personal by wishing them who come by Merry Christmas? The Danish election is over and what more should I write? I hope that writers or bloggers here will not lose their tempers at those who think and write differently. This space should have place for those who are different and we can continue to keep our common respect. Who has written the two red lines without identifying one`s self.Is it sheer cowardice?

  beth

 13. Dear beth, the “idiot” thing is a referral to Annie’s blog, which is called “Slow down Idiot, slow down” – http://www.schjelde.wordpress.com. It’s not a comment on you or anybody here, she just made a link to this post and, it shows on my blog like this.

  The quote is by an English songwriter, and I think Annie put it as a title of her blog, not because she thinks the rest of the world are idiots, but because she tries to take his advice as well.

  🙂

 14. Hej, jeg kommer tilbage for at skrive noget. Jeg vil bare sige at jeg har en kunstudstilling nu kørende i Brænkjærkirken og Kolding Uddannelse Center til den 29. februar. Der er 38 malerier, og digte/collager i Brændkjærkirken med religiøse symboler og budskaber, og i KUC har jeg 42 malerier med akryl på lærred og billeder /collage til at illustrere digte om sociale/politiske temaer. Hvis du bor tæt på, prøv at komme forbi og kig og vær sød at give mig respons eller kommentar. Det glæder mig til at høre fra dig. Alle billeder er til salg.

  beth

 15. Whatever political party one is afflliated with, one cannot just close one`s eyes to the growing conflict and tragedy happening right now in Gaza. I have very positive feelings for Israel, on their action to protect their own people from the attacks of the Hamas terrorists, but I cannot just accept that an action which a tooth against tooth, that is, an exchange of revenge is taking place. Israel is not gaining anything to attack Gaza and the Palestinians are not gaining anything by attacking Israel. These people are acting out of hate and not of love. And there is no end to this violence because the weapon of love is sacrificed in the altar of hate. I cry when looking at these attacks and seeing the local victims who are crying and drying. Good Lord, help bring an end to this idiotic action and violence.

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s