Thorkild takker af

Farvel til Taarbækpræsten Grosbøll, hvis ikke-tro gik hele jorden rundt og satte folkekirken på den anden ende. (Indtil den igen parkerede sin brede, trætte røv mellem de 2-4 stole, den bevidst ikke vil sætte sig på i et misforstået forsøg på at opnå rummelighed. Men lad nu det ligge).

Det er selvfølgelig dybt tragisk, at folkekirken fandt det helt fint med en forkynder som Thorkild Grosbøll i stalden. Tingen var, at han var en dygtig og respekteret embedsmand. Og det vejer i vore dages statskirkelige sammenhænge meget mere end forkyndelsen.

Det hotte ved Grosbøll var, at han fik helt almindelige folkekirkemedlemmer til at reflektere over troens natur. Det notte var, at han ved ikke at blive strittet ud, en gang for alle fik signaleret, at folkekirkemedlemskab og troen på Jesus Kristus ikke har en pind med hinanden at gøre. Det har desværre nok givet ro til rigtig mange folkekirkemedlemmer på en rigtig trist måde. Det ekstra notte er sammenslutningen af præster for Thorkild Grosbøll kaldet Plan B. Den findes stadig i folkekirken.

Der burde naturligvis have været rejst en præstesag mod Grosbøll, så hans forkyndelse kunne blive gennemgået og folkekirken dermed på officiel vis kunne have sagt ja eller nej. Det slipper vi så for. Hvad vi ikke slipper for – tilsyneladende – er Grosbølls bidrag til debatten. Må hans ordrige argumentation for en indholdstømt Brødrene Grimm-teologi blive imødegået med saglige, kompetente og jesusvidnende indlæg.

Reklamer

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s