Kirken og de søgende

MA i teologi, kultursociolog Elisabeth Knox-Seith skriver for tiden på en serie om kirken og genkomsten af de oldkirkelige dyder og traditioner. Knox-Seiths udgangspunkt er at kirken er folkets, og den må kunne rumme mennesker, der er på vej til Gud. Hendes skriverier bærer kritik af folkekirken, men rummer også positive opfordringer til den.

At turde tale om Gud som en direkte, erfarbar virkelighed har så at sige været bandlyst i den danske, teologiske tradition i adskillige årtier. Det har betydet, at det at berøre eller overhovedet anerkende eksistensen af en mere personlig gudserfaring er blevet ”udgrænset” til mere karismatiske og pietistisk prægede miljøer, hvor universitetsteologien ikke på samme måde har fået lov at tage ”overhånd”.

Læs videre her.

Reklamer

2 tanker omkring “Kirken og de søgende

  1. Det er skarpt set af Ms Knox-Seith. Jeg synes det er sørgeligt at den berettigede afstandtagen fra en kristendomsopfattelse der gør følelsesmæssige oplevelser af Gud til et lovisk krav, har fået ikke alene tidehvervsfolk, men langt hen ad vejen også missionsfolk inden for den danske folkekirke til at gå i den modsatte grøft og nærmest bandlyse den subjektive erfaring af Guds nærvær. Jeg glæder mig over at udviklingen er ved at vende.

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s