Coming soonish

Forventningens glæde er som bekendt den største. Derfor glæder jeg mig meget til disse kommende filmpremierer:

 • “INLAND EMPIRE”: David Lynchs tilsyneladende mest underlige film til dato, og det siger vist ikke så lidt. Filmen er blevet læst som en apologi for den buddhistiske meditationsform, Lynch er tilhænger af, men også som et manifest for kvinders rettigheder. Få kan som Lynch lave billeder, der brænder sig på nethinden, og med Laura Dern i hovedrollen er dette her en must-see. Dansk premiere 2. november 2007.
 • “No Country for Old Men”: Brødrene Joel & Ethan Coen er blandt øjeblikkets bedste amerikanske filmmagere. Hovedværket siges at være den kulsorte “Fargo”, men jeg holder nu også meget af den stilrene “The Man who wasn’t There” og kultkomedien “The Big Lebowski”. Og andre kunne nævnes. Deres sidste to film – “The Ladykillers” og “Intolerable Cruelty” har været skuffelser, men filmatiseringen af Cormac McCarthys bloddryppende og sindssvagt spændende roman kan gå hen og blive en af det kommende års bedste film. Dansk premiere 18. april 2008.
 • “There will be Blood”: Paul Thomas Anderson brød igennem med filmen “Boogie Nights”, der ikke blot var et portræt af pornobranchen i 1970ernes Los Angeles, men også en skånselsløst billede af fejlslagent frisind og ødelagte skæbner. Dernæst lavede han mesterværket “Magnolia”, en dyster film om tilgivelsens mulighed der findes, hvis vi vælger den, og så kom den spøjse og skæve kærlighedsfilm “Punch-drunk Love”. I “There will be Blood” vender Anderson sig mod olieindustrien, og teamet up med en af vor tids største skuespillere Daniel Day-Lewis (“Min venstre Fod”, “Gangs of New York”, “In the Name of the Father”) er forventningen herfra skruet helt i vejret. Det kan næsten kun blive et eksistentielt drama af stor relevans med mesterlige skuespilpræstationer. Endnu ikke fastsat dansk premiere.
 • “Michael Clayton”: Endelig en slikket rolle til George Clooney. Denne thriller er instruktørdebut for forfatteren til Bourne-filmene og har også de brilliante Tom Wilkinson og Tilda Swinton på rollelisten. Clooney spiller en ‘fixer’ for et advokatfirma, og spørgsmålet er så hvem det er, der fixer hvem.. Endnu ikke fastsat dansk premiere.
 • “Elizabeth: The Golden Age”: Ja, okay, jeg er ikke vild med episke dramaer som sådan, og slet ikke sequels, men “Elizabeth” var bare en fundamentalt medrivende film med en overbevisende Cate Blanchett i hovedrollen, så selvfølgelig skal denne her også ses. Bonus: Samantha Morton som skurk! Dansk premiere 16. november 2007.
 • “Lust, Caution”: Jeg glæder mig egentlig altid til nye film fra taiwanesiskfødte Ang Lee (“Fornuft og Følelse”, “The Ice Storm”, “Spis Drik Mand Kvinde”, “Brokeback Mountain”), og dette kinesiske agentdrama, hvor lokkeduen falder for sit bytte, lyder egentlig spændende. Den har fået en lidt blandt modtagelse ved filmfestivalen i Venedig, og jeg bliver lidt shiftyeyes når jeg hører at halvdelen af filmen er kama sutra-inspireret… Vi får se! Tony Leung og Joan Chen er dygtige skuespillere, dem vil jeg gerne se! Endnu ikke fastsat dansk premiere.
 • “The Darjeeling Limited”: Jeg er helt vild glad for instruktør Wes Andersons finurlige billedsprog og poetisk-melankolske tone, der altid kredser om brudte familierelationer og troen på genoprettelse. “Rushmore”, “The Royal Tenenbaums” og “The Life Aquatic with Steve Zissou” har hørt til de seneste års bedre komedier, og jeg ser frem til hans take omkring broderskab, filmet on location i indisk æstetik. Endnu ikke fastsat dansk premiere.
 • “Eastern Promises”: David Cronenbergs forrige film “A History of Violence” var en af forrige års allerbedste film. I denne film har han endnu engang Viggo Mortensen på rollelisten og den altid spændende Naomi Watts. Et drama om russiske mafiaer, døde kvinder og deslige. Dansk premiere 28. september 2007.
 • “Lady Chatterley”: Baseret på D. H. Lawrences klassiske roman, og kåret som sidste års bedste franske film – måske endda blandt de bedste franske film overhovedet. Dansk premiere d. 9. november 2007.
 • “Atonement”: Keira Knightley og James MacAvoy i filmatiseringen af Ian McEwans skønne roman. Af samme instruktør som stod bag “Stolthed og Fordom”, for hvilken Keira blev Oscarnomineret. Endnu ikke fastsat dansk premiere.

Jeg siger; glæd jer!

Reklamer

3 tanker omkring “Coming soonish

 1. Skønne lækkerbidskner, men hvor er Indiana Jones IV og Michael Moores sygehusbasker Sicko? Hvis ikke dét ligner den perfekte dobbeltforestilling, må jeg da lige bede om den Himmelblauen.

 2. Psh.

  Jeg så Fahrenheit 9/11 for første gang for ikke så længe siden, og jeg må sige at Moore forkynder mest (og bedst) for de allerede frelste. Jeg tror jeg klarer mig uden “Sicko”, der har ca. samme tiltrækningskraft for mig som “Super Size Me”: McDonalds mad usundt? No way!

  Indiana Jones IV… tjoh, det er sikkert meget sjovt, med Cate Blanchett som ond agent, men jeg har aldrig været den store Spielberg fan.

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s