Varme hveder

Det er Store Bededag i morgen, og traditionen tro skal den som helligdag forbindes med et-eller-andet mad. Sådan lever vi liturgisk i Danmark: Helligdage = fødevarer.

Ikke desto mindre lægger vi nu spydighederne til side og bringer en opskrift på hveder, som man selv kan bage.

Varme hveder:

  • 25 gram gær
  • 3 dl mælk
  • 40 gram smeltet smør
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • cirka 450 gram hvedemel
  • 50 gram kartoffelmel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æggehvide

Smelt smør i en gryde og rør mælk, salt, sukker og kardemomme i. Når det er håndvarmt, røres gæren i. Ælt det hele sammen og stil det til hævning et par timer. Find en bradepande på størrelse med et A4-ark. Form dejen til 12 boller. Stil bollerne i bradepanden og lad dem efterhæve en halv til en hel time. Pensl dem med vand og bag dem ved 200 grader midt i ovnen. Bagetiden er cirka 20 minutter. Når hvederne er kølet af, kan man flække dem og riste dem i ovnen ved grill.

Og så god bøn!

Reklamer

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s