Glædelige tirsdage er gode at have

Er det forår, eller er det forår. Efter to timers begrebshistorisk analyse hentede jeg i går ungerne i børnehaven, og så gik vi ellers i haven. Der blev luget, lagt løg, fundet regnorme & biller, sat blomster i potter og i jorden – primært primula, klassisk stedmoder, citrontimian, lyng (det lykkes mig altid at dræbe nogle over vinter!) og lavendel – og klippet lidt ned og vandet og set til frugtbuskene. Vi spiste is. Solen skinnede lidt varmere end man skulle tro, så jakkerne røg forsigtigt af. Ungerne kæmpede bravt med lidt uvenligt ukrudt (som godt kan spises, simonkl!), og til sidst gik vi op for at se “Lille Nørd” og derefter spise fars hjemmelavede lasagne.

Gårsdagens løsensord var bare passende:

Herren vil åbne sit gode forrådskammer, himlen, for dig og til rette tid give dit land den regn, det behøver, og velsigne al din gerning.

5. Mosebog 28, 12

Gud har vidnet om sig selv gennem sin velgerninger ved at give jer regn fra himlen og frugtbare årstider, ved at mætte jer og ved at fylde jeres hjerter med glæde.

Apostlenes Gerninger 14, 17

Sådan en dag virker alting så let og så enkelt. Livet er måske mere gæstfrit end man går og tror..

Reklamer

10 tanker omkring “Glædelige tirsdage er gode at have

  1. Begrebshistorisk analyse er nu også meget interessant! Omend “hyggelig” måske er at stramme den lidt.
    Laver teologer ikke også begrebshistorie?

  2. F.eks. – for nu lige at tage det eksempel, vi gennemgik på Glædelig Tirsdag – begrebet ‘race’. Det har op gennem tiden haft mindst fire forskellige betydninger med vidtrækkende konsekvenser til følge. Man har talt om race som afstamning, som type, som underart og som social konstruktion. Udfra devisen om at sproget er med til at definere, hvad vi kan tænke, har de forskellige betydninger haft indflydelse på (og fra) politik, naturvidenskab, filosofi osv. Det fører til – sådan som det er nu – at racebegrebet i princippet er afskaffet, men der eksisterer stadig noget kaldet racisme.

Hva' sir du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s